Søg efter et produkt

jesper talks.jpg

Spoofing

Spoofing - opkald fra danske numre

Andre siger, at de bliver ringet op fra mit nummer

Hvis andre siger, at de er blevet ringet op fra dit nummer, selvom du ikke har ringet til dem, så kan du være ramt af spoofing, men der er tale om rigtig mange opkald. Spoofing er navnet på en ny type fupopkald, hvor udenlandske svindlere ændrer visningen af deres eget nummer til et tilfældigt dansk nummer. På den måde ser det ud som, man bliver ringet op fra et dansk nummer, selvom opkaldet kommer fra udlandet. De udenlandske svindlere overtager ikke nummeret. Det danske nummer vises blot, hos modtagerne af opkaldet.

 

Hvorfor bruger svindlere spoofing?

De udenlandske svindlere vil gerne tale med danskere for at lokke oplysninger om kreditkort eller lignende ud af dem. Svindlerne ved af erfaring, at mange undlader at svare på opkald fra udenlandske numre, og derfor ønsker de, at det ser ud som om, de ringer fra et dansk nummer. Svindlerne påstår typisk, at de kan levere en ydelse, man har brug for. De skal bare lige bruge ens betalingsoplysninger.

 

Hvad skal du gøre, hvis du er udsat for spoofing?

Først og fremmest skal du undgå at udlevere personlige oplysninger over telefonen, hvis det ikke er i forbindelse med opkald, du selv har taget initiativ til.

Hvis du vil sikre dig mod spoofing, kan du først og fremmest lade være med at besvare opkald fra numre, du ikke kender. Når folk har brug for at tale med dig, så er det mest normale, at de lægger en besked eller ringer tilbage til dig.

 

Hvis dit nummer bliver brugt til spoofing

Teleboxen har ikke mulighed for at spærre dit nummer. Hvis vi gjorde det, ville du ikke selv kunne bruge din telefon, og du ville ikke kunne modtage de opkald, du gerne ville have på din telefon. Vi ved af erfaring, at svindlerne typisk bruger et tilfældigt nummer til spoofing i 1-2 uger, før de skifter til et andet nummer. Det kan være voldsomt irriterende i den periode det står på, fordi man modtager mange opkald fra andre, der er blevet ringet op af svindlerne.